Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Sähköauton latausaseman asennus

Hinta 300,00 €

 

 Rakennuksen tyyppi

-

 Pinta-ala

-

 Sijainti

Espoo

 Rakennuksen ikä

3

 Remontin toteutus

23.01.2022

 Siivous

-

 Kategoria

Sähkötyöt

Kuvaus

Kyseessä on Walle 16M sähköauton latauslaitteen asentaminen rivitalon autopaikalle, joka sijaitsee asunnon edessä. Latauslaitteen lisäksi asennetaan Wallen langaton dynaaminen kuormanhallintalaite. Laitteet on jo hankittu. Laturin mukana ei ole tilattu eli tämä on asennettava asentajan toimesta.

Liitän tähän ilmoitukseen kuvan etupihasta, johon laturi asennetaan. Kuvassa on sinisellä ympyröity laitteen asennuspaikka ja punaisella lämminvarasto, jossa sijaitsee asunnon sähkökaappi. Asennuspaikassa sijaitsee kaksi pistorasiaa, joiden pitäisi olla suoraan sähkökaappiini yhdistettynä. En ole asiaa vielä varmistanut, koska olen muuttanut taloyhtiiön vasta hetki sitten. Mutta jos nämä ovat asuntoni pistokkeita, voidaanko pistokkeeille tulevaa sähkökaapelia käyttää laturin virransyöttöön? Mikäli tätä ei voida hyödyntää, täytyy erillinen kaapelointi suunnitella ja sekä suorittaa timanttiporaus varaston seinän läpi.

Ennen asennustöitä pitää tarkistaa kohde ja laatia kirjallinen lausunto taloyhtiölle siitä onko latausaseman asentaminen turvallinen taloyhtiön sähkönjakelujärjestelmälle. Lausunnossa pitää myös kuvata asennussuunnitelma ja vahvistaa, että latausasema asennetaan niin, että sen sähkönkulutus kohdistetaan minun asunnolle. Lausunnon pohjalta suoritetaan muutosilmoitus talonyhtiölle, jonka hyväksymisen jälkeen työ voidaan suorittaa suunnitelman mukaisesti.

Suunnitelman pohjalta tulee laatia uusi kirjallinen tarjous, mikäli suunniteltu työ on kustannuksiltaan vähintään 40% alkuperäistä korkeampi.

Aikataulun puolesta toivon, että suunnittelu mahdollisesti suoritettaisiin klo 17 jälkeen, jolloin pystyisin itse olla mukana suunnitelun aikana. Itse asennustyö voidaan suorittaa mihin aikaan tahansa.

Työ täytyy suorittaa ennen maan jäätymistä, jos pistorasioiden kaapelointia ei voi hyödyntää eikä lisäkaapelointia sähkökaapille pysty suorittamaan pinta-asennuksena.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua