Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Ilmalämpöpumpun asennus

 

 Rakennuksen tyyppi

Kerrostalo

 Pinta-ala

47 m2

 Sijainti

Tampere

 Rakennuksen ikä

2021

 Remontin toteutus

12.07.2023

 Siivous

-

 Kategoria

Ilmalämpöpumpun asennus

Kuvaus

Viilentävän ilmalämpöpumpun asennus kerrostaloon, ulkoyksikkö parvekkeelle ja sisäyksikkö määrätylle paikalle. Asunto on 47 m2 kaksio 4. kerroksessa ja asunnossa on tilava parveke.

Parvekkeella on valmiina pistorasia, jota voitaneen hyödyntää ilmalämpöpumpulle ja vedenpoiston osalta pitäisi myös olla olemassa olevaa toteutusta (putki olohuoneesta vessaan alakatossa).
Taloyhtiön vaatimukset:
1. Kondenssivettä ei saa johtaa parvekkeelle ja parvekkeen vedenpoistoon. Veden poisto on ulosheittäjällä ja sitä kautta tippavesi roiskuu seinille sekä alempien parvekkeiden laseille.
2. Jäähdytyksen sisäyksikölle on määritelty paikka jokaiseen asuntoon. Kondenssivesi johdettava viettoputkistoon (tarvittaessa sisäyksikköön on asennettava erillinen tippavesipumppu, jolloin sisäyksikön paikka hieman vapaampi)
3. Tippaveden purku on pesuhuoneen altaan vierestä hajulukkoon. Viettoputkisto alkaa alakaton sisältä ja päätös pesuhuoneessa on paksumpi kromiputki seinällä -> tehtävä putkityö siltä osin altaan hajulukkoon.
4. Putkien läpivienti julkisivussa on tiivistettävä kosteuden kestävällä kitillä sisä- ja ulkopinnasta. Läpivientireikään ennen kittausta asennettava myös lämmöneriste (täytettävä putkien välit).
5. Sähköasennuksista tulee tehdä käyttöönottotarkastuspöytäkirja.
6. Ilmalämpöpumpun asennuksessa tulee noudattaa hyvää rakennustapaa. Asennusliikkeen tulee antaa asennuksesta todistus, josta käy tarkasti ilmi mitä asennus koskee. Todistuksessa tulee olla myös vakuutus, että asennus on tehty määräysten ja asennusohjeiden mukaisesti. Asennus tulee dokumentoida kattavasti, valokuvat eri työvaiheista.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua