Electrolux Flow H3 -ilmalämpöpumpun asennus

Urakkamaailma on

  • - Ilmainen
  • - Riskitön
  • - Turvallinen tapa löytää luotettava urakoitsija
  • - Säästä jopa tuhansia euroja

Löydä remontillesi tekijä


Vertaile tarjouksia, tutustu urakoitsijoiden taustatietoihin ja aikaisempien asiakkaiden arvosteluihin.

Rakennuksen tyyppi Paritalo
Pinta-ala 93 m2
Rakennuksen ikä 1988
Remontti toteutettiin 02.02.2023
Kategoria Ilmalämpöpumput Ilmalämpöpumpun asennus
Materiaalit Ei
Siivous Ei

Uuden Electrolux Flow H3 ilmalämpöpumpun asennus vanhan, noin 15-vuotiaan nykyisen ilmalämpöpumpun tilalle.

Uuden pumpun asennuksessa on kaksi vaihtoehtoa.

1. vaihtoehto: Uuden asennus nykyisen pumpun sisä- ja ulkoyksiköiden tilalle
-> Nykyisten sisä- ja ulkoyksiköiden välinen etäisyys on noin 10 metriä, ja sisäyksikkö on asennettu asunnon alakertaan. Korkeuseroa sisä- ja ulkoyksikön välillä on max 2 metriä, ulkoyksikön ollessa korkeammalla.

2. vaihtoehto: Uuden pumpun asennus asennus sisäyksikön paikkaa vaihtamalla, siten että ulkoyksikkö pysyisi samassa paikassa kuin nykyinen, mutta sisäyksikkö tulisi asunnon yläkertaan, jolloin ulko, ja sisäyksikön välimatkaksi tulisi arviolta max 5 metriä, ja korkeuseroksi 3-4 metriä, sisäyksikön ollessa korkeammalla. Tämä vaihtoehto edellyttää myös uuden läpiviennin tekoa, ja siitä mahdollinen luvituksen tarpeellisuus taloyhtiöltä on jo selvityksessä isännöitsijällä. Mikäli tämä (mieluisampi) vaihtoehto on mahdollinen, se edellyttää myös nykyisen läpiviennin tilkitsemistä asianmukaisesti. Tässä lienee mahdollista tehdä tuo läpivienti puuverhoilun läpi asunnon pääsisäänkäynnin yhteyteen.

Pyytäisin siis tarjouksia molemmista vaihtoehdoista sisältäen valumasuojan uuden laitteen ulkoyksikölle ja kaikki vanhan laitteen purkuun liittyvät kustannukset. Vaihtoeto 2. osalta tarvittaisiin myös valmius teknisen suunnitelman tekoon, tuon sisäyksikön muuttuneen sijainnin ja uuden läpiviennin osalta.


Miten Urakkamaailma toimii