Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Vanhan talon peruskorjausta

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

100 m2

 Sijainti

Espoo

 Rakennuksen ikä

50

 Remontin toteutus

01.05.2019

 Siivous

-

 Kategoria

Huoneistoremontti

Kuvaus

Suunnittelemme isompaa remonttia kotiimme ja haluaisimme nyt tehdä alustavan kartoituksen siitä, mitä tehdä ja mitä teettää, ja kuinka ison budjetin remonttimme vaatii. Asunnossa riittää remontoitavaa myös tämän ensimmäisen vaiheen jälkeen, joten hyvälle tekijälle todennäköisesti tarjolla hommia jatkossakin.

Remonttimme ensimmäiseen vaiheeseen kuuluisi siis
- Ullakon remontoitia: Ullakkomakuuhuoneen seinää pitäisi siirtää sieltä missä seinän takana on hyödyntämätöntä tilaa ullakon sivukotelossa. Saman makuuhuoneen päälle on myös rakennettu parvi, josta tahtoisimme eroon. Samalla ullakkokerroksen valo- ja sähköpistokkeet pitäisi päivittää (siirrellä hieman paikasta toiseen ja laittaa mahdollisesti muutama led-valo kattoon sekä vaihtaa vessan lampun sytytin). Myös ullakon sivukotelossa olevat iv-poistot pitäisi eristää ja viemärin tuuletusputken läpivienti tiivistää.
- Sähköpääkeskuksen siirtäminen tontin rajalta itse asunnolle.
- Lämmitysjärjestelmän päivitys: Vesikiertoiset patterit, joista muutama ei toimi. Lämpimän veden tuotto ei ole riittävää (asunnossa öljylämmitys). Khh sähköinen lattialämmitys on paikoin kylmä. Näitä pitäisi selvitellä ja korjata.
- Ilmanvaihdon päivitys: Asunnossa koneellinen poistoilmanvaihto. Huippuimurissa on jotain häikkää ja tuloilman saanti on hieman heikkoa.
- Katon ylimpien tiilirivien korotus, räystäiden korjaus ja salaojituksen tarkastaminen (salaojituksen olemassaolosta ei ole varmuutta).

Teemme mielellämme mahdollisimman paljon itse, mutta listasin tuohon nyt nekin hommat, jotka todennäköisesti hoitaisimme itse, sillä hyvän asiantuntijan neuvot ja työnlaadun valvonta ovat niissäkin paikallaan. Remonttikuvaus on vielä hieman epätarkka, mutta arvostamme tarjousta, jossa on mahdollisimman hyvin eritelty mikä maksaisi mitäkin, ja mitä voi ja mitä ei todellakaan kannata tehdä itse (no, esim. sähkötöitä emme tekisi itse). Se on myös vielä epävarmaa, korjaammeko khh lattialämmityksen nyt vai vasta isomman remontin yhteydessä.

Kuulen myös mielelläni suosituksia puolesta ja vastaan lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmästämme. Päätimme mennä näiden kanssa melko pienellä remontilla eli pitäydymme nykyisessä öljylämmityksessä, jota varaava takka tukee ja tyydymme korjaamaan rikkinäiset patterit. Vaihtoehtona näille olisi pellettilämmitys tai maalämpöpumppu ja vesikiertoinen lattialämmitys. Ilmanvaihto on tosiaan koneellinen poistoilmanvaihto, jossa huippuimuri vaatii korjausta ja seinät/ikkunankarmit paranneltuja korjausilma-aukkoja. Näiden vaihtoehto olisi Koneellinen ilmanvaihto lämmön talteenotolla.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua