Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Talon alapohjan kunnostus

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

100 m2

 Sijainti

Hämeenlinna

 Rakennuksen ikä

-

 Remontin toteutus

19.11.2019

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Huoneistoremontti

Kuvaus

Terve,

Ostimme vaimon kanssa tuossa hiukan yli 3 vuotta sitten talon tästä Hauhon Lautsiasta, kuuluu siis Hämeenlinnaan vaikka sijaitseekin kivenheiton päässä Pirkanmaan rajalta. Talon ensimmäinen osa, tupakeittiö ja yksi makuukammari on rakennettu meidän tietojen mukaan joskus 1940-1950 luvulla. Sen jälkeen taloa on laajennettu pariinkin otteeseen. Ensimmäisen laajennuksen myötä taloon tuli 2 huonetta lisää, tästä laajennuksesta ei ole tarkkaa tietoa mutta ilmeisesti joskus 60-70 luvulla uskoisin. Viimeisin laajennus on tehty 1980 luvulla jolloin on rakennettu talon ns uusin osa jossa on 1 huone, khh, pannuhuone, sauna ja pesuhuone.

Isoin ongelma meillä tällä hetkellä on se että talon alapohjaa ei ole kohdeltu ihan niinkuin olisi pitänyt. Talon pohja koostuu rossipohjasta ja valetusta osasta. Rossipohja on talon kaikkein vanhimman osan kohdalta kyllä avoin eli tuulettuu mutta 2 lisähuonetta jotka on rakennettu seuraavina, niin onkin sitten umpeen valettuna reunat. Tila ei siis pääse tuulettumaan kunnolla sekä myös alapohjassa on melko vähän liikkumatilaa eli pitäisi saada korjailtua aika reilustikin. Alapohjassa myös on vanhan ajan tapaan heitetty kaikenlaista lasitavaraa, vanhoja kenkiä kaikenlaista jätettä joka myös tarvitsisi saada pois.

Talon ympäriltä puuttuu myös salaojat jotka myös voisi olla oleellista kaivaa paikoilleen myös. Tarkalleen en osaa sanoa että kuka edellisistä omistajista oli kyseessä mutta joku oli kuitenkin laittanut talon ympärille soramursketta sellaisen metrin levyisen kaistaleen joka oli myös lankuilla rajattu. Sehän tavallaan on oikein varmaankin tehty jos olisi ne salaojat mutta pahin asia oli se että talon yhdestä reunasta, juurikin se osa jonka alapohja on muurattu umpeen, oli talon ulkopuolelta peitetty soralla talon ulkoverhouksen alaosaan saakka. Olemme sen itse kaivaneet heti ensimmäisenä vuonna esiin jotta pääsisi kuivumaan ja henhittämään mutta jonkinlainen kosteusvaurio suurella todennäköisyydellä sieltä tulee löytymään.

Kysyisinkin nyt tämän "kauhukertomuksen" jälkeen että olisiko tätä kautta mahdollista löytää tieto taitoa omaavaa yritystä joka tulisi remontoimaan talomme alapohjan kuntoon? Remontti menee selkeästi siis ylipäätään vuodelle 2020 mutta nyt kartoitamme yrityksiä jotka mahdollisesti tälläisiä remontteja tekevät ja pyydämme tarjouspyyntöjä samalla.

Mikäli tarjouspyynnön tekeminen vaatii paikalla käyntiä niin se on sovittavissa kyllä. Yhteydenotot alkuun mieluiten sähköisesti.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua