Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Omakotitalon sokkelirakenteen muutos

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

75 m2

 Sijainti

Vihti

 Rakennuksen ikä

-

 Remontin toteutus

29.04.2020

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Huoneistoremontti
Julkisivuremontti

Kuvaus

1970- luvulla rakennetun okt:n maanvaraisen betonilaatan peruskorjaus. Lattiassa todettu sokkelin sisäpinnalla kosteutta sekä mikrobivaurio eristevillasta otetussa laboratorionäytteessä. Tutkimuksen tekijänä Raksystemsin Kuntotarkastaja. Hänen lausuntonsa ja korjausehdotuksensa alla, minkä perusteella remontille pitäisi hahmoitella kustannusarvio. Ymmärrän, että tarkkaa summa on mahdotonta antaa, mutta suuntaa-antava arvio riittää toistaiseksi. Korjattava talon alkuperäinen osa on 75m2 ja pitää sisällään makuuhuoneen, olohuoneen, keittiön, pienen wc:n, kylpyhuoneen ja saunan. Kustannusarvion pitäisi pitää sisällään kaiken purkutöistä viimeistelyyn. Annan mielelläni lisäinfoa tarvittaessa.

Tässä viesti asiantuntijalta:
Lopullinen korjaustavan määrittelemiseksi rakenne tulee olla auki. Periaatteena on, että lattian pinta ja koolausrakenteet sekä lämmöneriste poistetaan, pohjabetonilaatan pinta hiotaan timantilla, jotta pintahuokosiin kontaminoituneista mikrobeista päästään eroon. Puhdistetulle pinnalla asennetaan tasauskerrokseksi vaahtolasimursketta tai kevytsoraa, tämän päälle solumuovieristys ja pintabetonilaatta. Väliseinien alaosat nostetaan esim. harkkojen varaan, eli niitä ei jätetä syvälle pohjabetonin pintaan.

Sokkeli muodostaa kylmän palkin alapohjan sivuun, joten korjauksessa tämä tulisi huomioida. esim. kaivamalla vierustat auki ja asentamalla ulkopuolelle rapattavan tai kivilevypintaisen solumuovi-lämmöneristeen.

Sokkelin vierustasta on ulkopiolelta asfaltoitu.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua