Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Maalämpösaneeraus vesikiertoisella lattialämmityksellä varustettuun 90-luvun omakotitaloon

 

 Rakennuksen tyyppi

Omakotitalo

 Pinta-ala

230 m2

 Sijainti

Hattula

 Rakennuksen ikä

20

 Remontin toteutus

01.04.2017

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Maankaivuu
Lämpö

Kuvaus

Maalämpösaneeraus vuodelta 1997 olevaan rinnemalliseen omakotitaloon, johon muutamme 1.4. Talossa on vesikiertoinen lattialämmitys, joka toimii (yö)sähköllä lämmitettävän 1,8 m3 varaajan kanssa. Lisäksi on erillinen sähköinen 300 l käyttövesivaraaja. Talo sijaitsee Etelä-Suomessa, Hattulassa.

Talossa entisen omistajan mukaan vuosittainen kokonaissähkönkulutus on ollut n. 40 000 kWh/a. Piirustuksista mitaten ja laskien (ulkoseinien sisäpinnoista) lämmitettävä pinta-ala on n. 260 m2 ja kuutiot 670 m3. Näissä lukemissa on jo mukana n. 20 m2 varastoa ja teknistä tilaa, joissa voidaan pitää jonkin verran alhaisempaa lämpötilaa (10-15 C).

Talo sijaitsee matalalla harjulla, jossa on kuitenkin n. 30 m soraksi luokiteltavaa maa-ainesta ennen peruskalliota. Tästä johtuen pitää pyrkiä - jos suinkin mahdollista - tekemään yksi maalämpökaivo kahden sijaan. Maalämpöfoorumin laskentapohjalla olen hahmotellut lähemmäs 275 m kaivoa mutta tarkempaa mitoitusta asiantuntijoiden toimesta ei ole tehty.

Kaivo on sen verran syvä, että siinä pitäisi käyttää jo 45 mm tai jopa 50 mm kollektoreita. Ainakin tuolla 50 mm kollektorilla pyrkimys olisi päästä tilanteeseen, jossa ei tarvittaisi ylimääräistä liuospumppua vaan kokonaisuus pitäisi saada toimimaan maalämpöpumpun omalla liuospumpulla. Oman selvitystyöni mukaan sen pitäisi olla mahdollista mutta tämä näkemys perustuu toki vain muualta lukemaani ja toisten jakamiin kokemuksiin.

Olen kiinnostunut kokonaisurakasta mutta myös osaurakoista, kuten pelkästä maalämpökaivon porauksesta.

Vanhan järjestelmän purkaminen teknisestä tilasta tullaan todennäköisesti tekemään vasta ensi vuoden puolella, jotta kotitalousvähennystä pystyttäisiin hyödyntämään maksimaalisesti.


Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Katso remonttien hintoja alueella Hattula

Tarvitsetko apua?

Kysy apua