Säästä rahaa remontissasi

Kilpailuta remonttisi minuuteissa

Urakkamaailmasta löydät luotettavan urakoitsijan remontillesi.

  • Ilmaiseksi
  • Nopeasti
  • Luotettavasti

Pyydä tarjouksia remontillesi

Asunnon pintojen uusiminen: lattiat, katot ja seinät kunnostetaan, sekä sähköt vedetään pääosin uusiksi, lukuun ottamatta WC-tiloja jotka hiljattain remontoitu. Asuntoon rakennetaan myös parvi osin vaatehuoneiden ja eteisen päälle.

 

 Rakennuksen tyyppi

Kerrostalo

 Pinta-ala

54 m2

 Sijainti

Helsinki

 Rakennuksen ikä

-

 Remontin toteutus

03.04.2019

 Siivous

Kyllä

 Kategoria

Huoneistoremontti

Kuvaus

Yksityiskoti Piilola 53,5 m2


Suunnitelma remontista tarjouspyyntöjä varten


Asunto kunnostetaan huolellisesti ja laadukkailla materiaaleilla. Remontti voisi alkaa huhtikuussa 2019 ja päättyä viimeistään heinäkuussa 2019.

Asunto on ollut taloyhtiön hallinnassa ja näin ollen kaikki remontit on tehty mahdollisimman halvalla. Tulevan remontin yhteydessä lattiat, katot ja seinät kunnostetaan, sekä sähköt vedetään pääosin uusiksi, lukuun ottamatta WC-tiloja jotka hiljattain remontoitu. Asuntoon rakennetaan myös parvi osin vaatehuoneiden ja eteisen päälle.

Työt tehdään ensiluokkaisesti ja ammattitaidolla voimassa olevien määräysten mukaan, vanhaa kunnioittaen. Uudet maalit valitaan niin, että sopivat vanhojen maalien kanssa ja pysyvät hyvin pinnoissa.

Kunnostus tehdään kirjallisen selvityksen, laadittujen piirustusten ja työn aikana määriteltävien tarvittavien muutosten mukaan. Asunnon pinta-ala on 53,5m2 ja huonekorkeus n. 330 cm. Asunto sijaitsee Katajanokalla Helsingissä ja se on valmistunut vuonna 1904. Pyytäisimme urakkatarjouksen sekä tuntityötarjouksen, tai vain toisen.


Purkutyöt


- keittiön ja olohuoneen välinen seinä puretaan tulevan parven osalta

- jääkapin ympärillä oleva levyseinä ja liukuovi puretaan (tilalle rakennetaan uusi väliseinä ja ovenkarmi. Vanha puuovi sijoitetaan nykyisen liukuoven tilalle.)

- lieden vieressä oleva seinäke puretaan

- keittiön ja eteisen välinen 10 cm paksu tiiliseinä puretaan (ja väliovi poistuu kokonaan käytöstä), myös eteisen yläkaapin karmit poistetaan jotta parvi saadaan jatkumaan kaapin sisään. Parven alustava pohjapiirros liitteenä.

- muut seinät jäävät paikoilleen

- olohuoneen, keittiön, eteisen ja vaatehuoneen kaikki lattiapinnoitteet poistetaan.

- vanhat lattialistat irrotetaan

- vanhat keittiökalusteet puretaan, myös kylmäkaapin ovet irrotetaan

- keittiön koneet irrotetaan ja poistetaan, toimivat kierrätetään

- WC:n nykyinen ovi irrotetaan (WC:stä uudistetaan vain ovi ja karmi)

- seinien irtonainen rappaus poistetaan

- vanhat koukut ja kiinnikkeet seinistä poistetaan, verhotangot irrotetaan

- olohuoneen ikkunalauta irrotetaan (olohuoneen ikkunalauta levennetään 50 cm levyiseksi niin, että patteri jää sen alle.)

- kattojen irtonainen rappaus poistetaan. Katto eniten irti ikkunoiden yläpuolelta.

- purkujäte toimitetaan kaatopaikalle

Huomioitavaa: WC:stä uudistetaan vain ovi ja ovenkarmi. Kylpyhuoneen kaikki kalusteet, WC-istuin, allas ja allashana jäävät paikoilleen.

- vesipisteen sijainti keittiössä jää paikoilleen, pieniä siirtoja kalusteen sisällä tehdään tarvittaessa


Seinät

Eteisen, olohuoneen ja keittiön seinät tasoitetaan ja maalataan. Vaaleat himmeät värit määritellään erikseen. Keittiön uuden väliseinän rakennustyöt; runko kertopuusta, vanerilevylevytys jonka päälle 13mmcyproclevytys. Saumanauhoitukset välihiontoineen. Uuden karmin sekä välioven asennustyöt.


Katot

Huoneistossa on valukatto jossa on rappaus päällä. Kaikki paitsi kylpyhuoneen katot maalataan. Katot tasoitetaan ennen maalausta. Väliseinien purkukohdat tasoitetaan niin että saadaan sileät eheät kattopinnat. Asunnon katon rappauskerros toimii välipohjan paloeristyksenä. Vaikka seinä olisi kevyt, sen kohdalla rappaus saattaa puuttua. Kevyen väliseinän purun jälkeen on tärkeää varmistua siitä, että välipohjan paloneristävyys ei ole alentunut.


Lattiatyöt

Ennen uuden lattiapinnan asennusta on tarkistettava rakenteet ja selvitettävä syy olohuoneen lattian rajassa olevalle kylmyydelle. Mikäli lattiassa on nykyisen laminaatin alla eristeenä alkuperäistä rakennusjätettä ja kylmyys tulee suoraan kivijalasta, taloyhtiö vastaa lattian korjauksesta, lukuunottamatta uutta pinnoitetta.

Asuntoon asennetaan lautaparketit esim. Parador trendtime 3 oak pure kalanruoto tai Timberwise Chewron Nordic. Eteiseen tulee laatoitus n. 1,5 m2

Uudet puiset vanhan mallin mukaiset lattialistat asennetaan huoneisiin esim. Malmin erikoishöyläys. Listat maalataan seinän värillä.

Ovet

Alkuperäinen WC:n ovi asennetaan takaisin (vintillä) ja väliovet kunnostetaan karmeineen ja sivellinmaalataan valkoiseksi. Karmeja korjataan tarvittaessa.

Eteisen väliopvi karmeineen siirretään ulko-oven eteen (jää parven alle). Eteisen lattia kaakeloidaan.

- Ovien smyygit sivellinmaalataan kiiltävällä valkoisella.

- Helat ja painikkeet putsataan ja asennetaan takaisin kunnostettuihin oviin, rikkinäiset helat vaihdetaan uusiin vanhan mallin mukaisiin vain tarvittaessa (Hokola, Viideslinja, Domus Classica)

- Vuorilista maalataan oven värillä.

- Kynnykset maalataan lattian sävyyn.


Ikkunat

- Sisäikkunat sivellinmaalataan valkoisella kiiltävällä maalilla. Tarkista maali niin että pysyy hyvin pinnoissa.

- Smyygit kunnostetaan ja sivellinmaalataan kiiltävällä valkoisella.

- Keittiön ikkunalauta kunnostetaan ja olohuoneeseen rakennetaan uusi vanhan mallin mukainen 60 cm leveä ikkunalauta niin, että patteri jää sen alle. Ikkunalaudat sivellinmaalataan valkoisella kiiltävällä maalilla.


LVI-työt

- Keittiön vesikalusteiden irrotus ja uusien vesikalusteiden asennus.

- Viemärien pienet siirrot keittiössä tehdään keittiökalusteiden sisällä ja rakenteisiin ei puututa

- Palohälyttimet asennetaan taloyhtiön ohjeiden mukaan

- Informoi LVI-asentajan yhteystiedot taloyhtiön isännöitsijälle

Patterien kunto tarkistetaan


Kalusteasennukset

Keittiön kiinteät kalusteet tilataan erikseen kalusteiden valmistajalta. Asentaja sisäänkantaa kalusteet työmaalle ja asentaa paikoilleen (tästä tehtävä erillinen sopimus asentajan kanssa). Asiakas tilaa suunnitelmaan sopivat kodinkoneet. Kaikista kiintokalusteista löytyy erilliset piirustukset. Keittiön asennus, sähkö- ja putkitöiden aikataulut sovitaan työmaalla erikseen.

Parvi

Parven rakennetaan eteisen, keittiön ja olohuoneen väliin, osittain vaatekaappien sisälle (vaatekaappien korkeus 330 cm). Kun purkutyö eteisen, keittiön ja olohuoneen väliseinän ja osalta on tehty, tehdään parvesta suunnitelma. Mitat tarkastetaan ennen toteutusta.

- Puuseppä tekee myös olohuoneen uuden vanhan mallin mukaisen ikkunalaudan sekä uudet ovet keittiön kylmäkaappiin.


Sähkötyöt

Sähköt vedetään pääosin uusiksi ja valaistusta lisätään. Pistorasioita lisätään asuntoon: Renova tuplapistorasia. Uusien pistorasioiden vedot asennetaan pääsääntöisesti lattialistojen alle piiloon.

Sähkökeskus siirretään eteisestä eteisen kaappiin, sähköjohtojen, kytkimien sekä pistorasioiden uusimistyöt sekä uudet sähkövedot sisältäen roilotukset.

Pistorasioita lisätään tarvittaessa niin, että jokaisella seinällä on kaksi
tuplapistorasiaa. Vedot asennetaan pääsääntöisesti lattialistojen alle piiloon.

Informoi sähköasentajan yhteystiedot taloyhtiön isännöitsijälle.


Huomioitavaa:

Jos yritys aikoo käyttää aliurakoitsijaa, tämä pitää hyväksyttää ostajalla.










Lue kuinka Urakkamaailma toimii

Tai siirry täyttämään remontti-ilmoitus

Tarvitsetko apua?

Kysy apua